Veel gestelde vragen

1Wie kan/mag er komen trainen bij de HondenVrienden Scherpenheuvel?
Alle begeleiders en honden met of zonder stamboom, dik of dun, groot of klein.
2Welke leeftijd moet mijn hond hebben om te komen trainen?
Eens de hond alle inentingen heeft gekregen ( vraag hierover meer uitleg aan uw dierenarts) mag hij komen mee trainen. Deze inentingen moeten jaarlijks herhaald worden.

Denk eraan: deze inentingen dienen ter bescherming van uw hond.
3Wanneer gaan de trainingen door bij de HondenVrienden Scherpenheuvel?
De trainingen bij HVS gaan door:

Klas Dag Uur
Pups & A-klas Dinsdag 19.45u tot 20.45u
  Vrijdag 19.45u tot 20.45u
Debutanten & Programma I Dinsdag 19.30u tot 20.45u
Vrijdag 19.30u tot 20.45u
B + C-klas & Programma II Dinsdag 20.45u tot 21.45u
Vrijdag 20.45u tot 21.45u
Het is echter beter om op tijd te komen zo kan je de hond zijn behoefte laten doen op de plasweide, deze is gelegen achter het clublokaal.
4Wat heb ik nodig tijdens de lessen?
Uw hond. Halsband / slipketting, hier is de keuze aan de geleider, bij gebruik van een slipketting is het belangrijk deze correct word aangedaan, denk aan de omgekeerde “ P”.

De leiband moet lang genoeg zijn, zodoende dat als de hond naast u loopt dat de leiband nog steeds doorhangt.

Een apporteer voorwerp, neem hiervoor een voorwerp dat uw hond graag heeft, gebruik dit echter niet om mee te spelen met uw hond.
5Hoe is de aanpak binnen de lessen van HondenVrienden Scherpenheuvel
Bij HVS wordt er hondvriendelijk getraind, dit houdt in dat men de hond iets gaat aanleren op basis van een beloning systeem ( snoep, speeltje en vriendelijke stem ), dit systeem zal u ten gepaste tijd uitgelegd worden door uw lesgever.

Geleiders die hun hond slaan of schoppen, te hard roepen of de lessen storen kunnen door de instructeur worden verzocht het terrein te verlaten. Indien dit regelmatig gebeurd kan het bestuur beslissen om deze geleider te schorsen.
6Welke bevelen leer ik mijn hond aan tijdens de lessen?
De bevelen die u gebruikt kiest u zelf, neem echter korte bevelen, lange zinnen hebben geen nut.

Eenmaal een bevel gekozen voor een bepaalde oefening dient u en andere mensen die in contact komen met uw hond altijd dit bevel te gebruiken voor die bepaalde oefening.

Voor het geven van een bevel steeds de naam van de hond eerst vernoemen, dit om de aandacht van de hond te trekken. Denk er ook aan dat een gegeven bevel ook moet worden uitgevoerd.
7Welke klassen zijn er om te trainen?
Een overzicht van de diverse klassen kan u terugvinden op de pagina "Disciplines" (https://www.hondenschoolscherpenheuvel.be/disciplines/)
8Hoe kan ik lid worden van HondenVrienden Scherpenheuvel?
Inschrijven kan elk dinsdag & vrijdag avond vanaf 19.15u tot 19.40u in het clublokaal.

Het lidgeld bedraagt 60€ voor de eerste hond en 40€ voor de tweede hond uit hetzelfde gezin. Hiervoor wordt u een jaar lang wekelijks begeleid door onze instructeurs.

Breng de eerste keer zeker het boekje van de dierenarts mee ter controle van de inentingen en om het inschrijvingsformulier in te vullen.

Na betaling van het lidgeld mag u dagelijks gebruik maken van de terreinen van HVS
9Welke regels dienen er in acht genomen te worden bij een lidmaatschap?
1. Zet alle gebruikte toestellen terug op hun plaats

2. Verwijderen alle uitwerpselen van uw hond van het terrein (GFT bak). Elke geleider ruimt de behoefte van zijn hond op en deponeert deze in de daar voor voorziene groene bak.

Indien er zich toch een ongelukje moest voordoen op het terrein zal ook hier de geleider dit opruimen, en een boete betalen, deze regel is niet van toepassing niet voor de puppy’s.

3. Teefjes mogen tijdens de loopsheid niet deelnemen aan de trainingen!

Nog info nodig...?


Voor al uw vragen kan u telefonisch terecht op 013 / 77 51 64 of via mail op hondenvrienden[at]telenet.be alsook via het contactformulier op deze site. Natuurlijk bent u ook steeds welkom in het clublokaal voor elke training van 19.15u tot 19.40u.